Strösselrutor

Efter en härlig jul och nyårshelg med familjen är det nu dags för ett livstecken från mig…
Denna gång bjuder jag på ett recept på kakor som min mamma brukade baka när jag var barn.

Strösselrutor 1

Strösselrutor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 150 g smör. Häll i 1 dl mjölk och låt det svalna.
Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och pösigt.
Blanda 4,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker, vänd ner detta och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Smält 50 g smör till glasyren. Tillsätt ca 8 dl florsocker och ca 2 msk vatten, rör så glasyren blir slät.
Bred den på kakan och garnera med strössel. När glasyren stelnat skär du kakan i rutor.

Strösselrutor 2

Blir det något över går kakan utmärkt att frysa…

Strösselrutor 3

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s