Adventsutmaning – Ischoklad

Idag hoppar jag på en Adventsutmaning hos Det grå huset på kullen. Utmaningen går ut på att inspireras och dela med sig av pyssel, recept och annat som har med Advent och Jul att göra.

Ischoklad 1

Tänkte bjuda på en variant av ischoklad, tanken är att den ska bli härligt marmorerad, får se om jag lyckas bättre med det nästa gång. Smaken var det däremot inget fel på så jag är tveksam att det blir något kvar till jul…

Ischoklad 2

Ischoklad

200 g Mörk Blockchoklad
100 g Kokosfett

200 g Ljus Blockchoklad
100 g Kokosfett

100 g Vit Blockchoklad
50 g Kokosfett

Du behöver tre bunkar. En för varje sorts choklad. Ställ dem i varsin kastrull med vattenbad. Bryt och dela kokos och choklad och låt det smälta. Rör om då och då till en helt slät chokladsmet. Ställ chokladen att svalna något.

Klä en form på 20×30 cm med plastfilm. När ischokladerna svalnat och blivit lite krämigare i konsistensen börjar du med att hälla den mörka chokladen i formen för att sedan med en gång hälla först den ljusa och sen den vita chokladen över lite i sicksack. Ta sedan en liten sked och dra den lite fram och tillbaka så att det blir ett ”marmorerat” mönster. Därefter ställer du formen kallt.

När ischokladen kallnat lyfter du ur den ur formen. Ta bort plasten och lägg den på en skärbräda. Låt den bli nästan rumstempererad innan du skär den i kuber. Sätt en tandpetare i varje kub så slipper du kladdiga fingrar och undviker aluminiumformar. En idé är att göra små vimplar av washitejp på varje tandpetare, lite pilligt men ganska sött enligt mig.

Ischoklad 3

Önskar er alla en härlig fortsättning på advent…

4 thoughts on “Adventsutmaning – Ischoklad

  1. Vad söta de blev med de små vimplarna, dessutom kan man ju hålla i vimpeln när man äter så slipper man bli kladdig om fingrarna =)
    Vad kul att du ville vara med oss i utmaningen!
    Ha en fin vecka nu!
    Kram Annica

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s