Tre i rad – En del av Pysselstafetten

Tre i rad 13

Då var det dags igen att ta över stafettpinnen i höstens Pysselstafett. Mitt sista varv gör jag tillsammans med Återbruk av Åsa.Li. För er som missat stafetten så är temat den här gången Pyssel med och för Barn och Bebis. Förra gången gjorde jag en Höstgirlang som är tänkt att kunna pyssla MED barn. Den här gången är inriktningen pyssel FÖR barn även om det lite äldre barnet säkerligen klarar av det här med lite hjälp. Jag ska visa hur jag gjort ett Tre i rad-spel i tyg som är enkelt att ta med sig och med plasthundar som spelpjäser.

Tre i rad 1

Hundarna var först ut. Sex stycken små leksakshundar valdes ut, tre sprayades svarta och tre blev rosa. Jag sprayade med hobbyfärg jag köpt hos Biltema. Viktigt att tänka på när man sprayar är att ha bra ventilation, det är jättebra om man har möjlighet att vara utomhus. Det går givetvis bra att använda andra djur och figurer, kanske knappar eller vad som helst egentligen, det viktiga är att du har två ”lag” med tre spelpjäser i varje.

Tre i rad 2

För att tillverka spelplanen gör du såhär; Klipp till två lika stora kvadrater, en i valfritt tyg och den andra i jeanstyg där du klipper ut ena bakfickan. Hur stora kvadrater du får beror på hur stora jeansen är. Min spelplan var ca 21 x 21 cm från början och blev 19 x 19 cm, då hade jag 1 cm sömnsmån runt om.

Tre i rad 3

Rita ut nio cirklar på baksidan av en ny bit jeanstyg. Jag använde ett lock som mall, det viktiga är att dom ryms på spelplanen 3 x 3. Klipp ut och nåla fast på tygets rätsida.

Tre i rad 4

Sy fast alla nio cirklar med hjälp av symaskin, jag använde sicksack-söm.

Tre i rad 5

Lägg ihop tygerna rätsida mot rätsida och nåla ihop.

Tre i rad 6

Stick in två band eller snören som är ungefär 30 cm långa mellan tygerna där jeansfickans botten är, du ska bara se en liten bit, resten ska ligga mellan tygerna. Dessa ska användas för att knyta ihop spelplanen sen.

Tre i rad 7

Sy ihop tygerna med sicksack-söm men lämna en liten öppning och vänd ut och in. Hålet syr du ihop med rak-söm på maskin eller för hand.

Tre i rad 8

Klart!

Tre i rad 9

Spelpjäserna stoppar du ner i jeansfickan…

Tre i rad 10

… rullar ihop och knyter så har du allt samlat och det tar inte så stor plats…

Tre i rad 11

Äntligen har jag plockat fram symaskinen och det här projektet var faktiskt en liten utmaning till mig själv för att komma igång med att sy. Får se om det har gett mig en knuff i rätt riktning.

Tre i rad 12

Dags att lämna ifrån sig stafettpinnen igen och imorgon är det Fru Sohl Pysslar och Mitt hem är min borg som tar över.

Annonser

10 tankar om “Tre i rad – En del av Pysselstafetten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s