Höstgirlang… En del av Pysselstafetten!

Höstgirlang 3

Nu tar jag och bloggarna Men Snälla Mamma och Pyssligheter över stafettpinnen i den 8:e Pysselstafetten från Pysslamer.se. Temat för den här omgången är Pyssel med & för barn & bebis så den här gången var det tänkt att jag och 4-åringen skulle pyssla en höstgirlang med löv och rönnbär. Nu fick jag göra den själv då hon var på dagis eftersom vi inte hann med det i helgen.

Höstgirlang 1

Vill du också tillverka en höstgirlang behöver du ståltråd (jag använde najtråd), en tång eller annat att bita av tråden med, löv och rönnbär.

Höstgirlang 8

Börja med att samla ihop en massa vackra löv i fina höstfärger och rönnbär. Jag plockade ungefär en plastkasse full med lönnlöv, rönnbär behövs inte så många om man inte vill göra väldigt mycket utsmyckningar.

Höstgirlang 2

Klipp av en bit ståltråd som du tycker blir lagom lång där du vill hänga girlangen. Tänk på att om den ska vara väldigt sirlig så går det åt mer tråd. Sen är det bara att trä löven på tråden. Jag stack in tråden nån cm ovanför stjälken, alltså inte för nära kanterna eftersom det då finns risk att löven går sönder. Sen om man vill klipper man av stjälkarna på löven, jag gjorde det men det är ju en smaksak.

Höstgirlang 10

Variera så att du trär på löven både med fram och baksida uppåt och även små och stora om vartannat, det gör girlangen lite buskigare. Tänk på att löven blir väldigt sköra om dom är för torra.

Höstgirlang 5

När alla löven var på plats tryckte jag ihop dom lite och gjorde en ögla i varje ände. Ett hjärta formades av najtråd och på det trädde jag rönnbär. I efterhand skulle jag nog använt en tunnare tråd eller möjligtvis torkat rönnbären först. Det var nämligen lite svårt att ”stänga” hjärtat utan att krossa alltför många rönnbär. Till sist fäste jag rönnbärshjärtat i en av girlangens öglor och hängde upp den utanför vår ytterdörr.

Höstgirlang 9

Jag är ännu inte helt säker på var girlangen ska hänga och om den ska hänga lodrätt eller vågrätt, kanske hamnar den i fönstret på altanen där den först hängdes på prov…

Höstgirlang 4

…eller så får den hänga kvar utanför dörren.

Höstgirlang 7

Med det skickar jag vidare stafettpinnen till morgondagens pysslare; Stenbullar och Let’s Make It Cute.
Vi ses om inte förr, igen på Pysselstafetten när det är dags för mitt andra bidrag den 23 oktober.

Höstgirlang 6

Annonser

16 tankar om “Höstgirlang… En del av Pysselstafetten!

  1. Åh, dina fina girlang får mig att tänka på min morfar. Vi gjorde sådana rönnbärshjärtan som barnen fick lägga på hans kista vid hans begravning. Tänk vad mycket fint man kan göra med löv och sånt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s