Dörrstopp – Pysselutmaning

Tvärtemot vad man säkert kan tro om en som startar en Pysselutmaning så hade jag ingen aning om vad jag själv skulle hitta på gällande temat Sommar & Återbruk. Jag har funderat på en hel massa grejer och nu såhär på sista dagen har jag ett färdigt resultat…

Pysselutmaning

Ett dörrstopp av ett par gamla jeans!

Dörrstopp 1

Sommaren sitter i det fina med att kunna ha dörren öppen hela sommaren med hjälp av detta. Och Återbruket finns i nästan allt det övriga.
Ett tag funderade jag på att använda en begagnad vaxduk för att göra det väderbeständigare men då vi har vår dörr under tak så fungerar det ju ändå. Dessutom kanske man vill stänga om sig när det regnar.

Jeanskorg 1

Jag utgick från mina jeanskorgar till att börja med fast jag klippte av nästan ett helt jeansben eftersom säcken ska vara längre än korgarna. För hand sydde jag kedjestygn med en kraftig tråd, men bara bottensömmen eftersom jag ville ha en säckig modell.

Dörrstopp 2

Hade tänkt fylla säcken med sand men det blev sten istället. En systembolagspåse var alldeles lagom att ha som innerpåse, jag stoppade den i säcken innan jag fyllde i stenen och knöt sen till.

Dörrstopp 4

Ett snöre flätades av ett gammalt 70-talsörngott, ett trasigt linne och en gammal gardin som jag klippt och rivit remsor av. Med detta knöts sen säcken ihop.

Dörrstopp 5

Då är det bara att öppna dörren, placera ut dörrstoppet och sudda ut gränsen mellan ute och inne som sig bör på sommaren…

Dörrstopp 3

Annonser

2 thoughts on “Dörrstopp – Pysselutmaning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s