Smälta Pärlor – Härmapan

harmapan_bla

Nu ska jag testa något nytt… att vara en riktig härmapa utan att skämmas. Fler av oss hittar du på Sveas Punkt.

IMG_0130

Första gången jag surfade in på bloggen Craft and Creativity blev jag ordentligt inspirerad av allt kul pyssel. En av favoriterna som jag kände direkt att jag ville prova var att smälta pärlor. Efter det har jag sett det på fler håll bl.a. hos Pysselbolaget.

IMG_0029

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg hama-pärlor (pärlplattepärlor) på en plåt med bakplåtspapper. Jag har alltid ställt pärlorna upp men nu i efterhand hört att det ska fungera även om dom ligger ner så det är fritt fram att prova. Låt dom vara inne max 5 minuter, för det mesta blir dom klar efter 2-3 minuter men man får helt enkelt hålla lite koll.

IMG_0033

Plocka ut plåten och låt svalna så att pärlorna stelnar i sin nya form. När det är gjort är det bara att börja trä halsband och armband på valfri tråd. Jag använde mig av elastisk tråd och resårsnodd.

IMG_0718

Trots att jag är en härmapa i själva smältandet av pärlor har jag kombinerat ihop några armband och halsband som jag inte sett tidigare.

IMG_0656

Med bokstavspärlor.

IMG_0714

Kombinera smälta och osmälta pärlor.

IMG_0685

Visst blir man lite godissugen…

6 tankar om “Smälta Pärlor – Härmapan

  1. Det här pysslet har jag också gjort många gånger dock aldrig med bokstäver. Jättefint med namnarmbanden! Tack för tipset, det ska jag också prova…
    Trevlig lördagskväll!

    /Melinda

    Gilla

Lämna en kommentar