Nåldyna på burk

IMG_0150

Häromveckan blev det två täta besök på biblioteket och jag hittade många bra böcker med mängder av inspiration och nytänk.
Boken ”Underbara Clara: vintagepimp och hemmafix” har inspirerat till denna nåldyna och som med mycket annat pyssel är det så enkelt att göra det till sitt eget.

IMG_9929

Börja med att noggrant rengöra en konservburk. Jag diskade ur dom för hand och lät dom sen stå med diskmedel och vatten i ett dygn innan jag slutligen diskade i diskmaskin.

IMG_9933

Klipp till en bit skummgummi som passar i burken, tänk på att det trycks ihop mycket så ta till ordentligt. Har du inte så mycket och har en hög burk går det bra att fylla ut med nåt annat i botten men tänk på att det måste vara tillräckligt för nålarna att fästa.
Vill man vara ordentlig kan man sy ett cylinderformat tygfodral som är något högre än burken, fylla med skumgummi och sy till. Eller så kan man göra som jag och klippa till en bit tyg som täcker runt om skumgummit och sy ihop med några enkla stygn i det som hamnar längst ner i burken.
Till sist klistrar man fast den tygklädda skumgummibollen i konservburken med exempelvis kontaktlim.

IMG_9954

Burken ovan har jag dekorerat med washi-tejp. Blev väldigt nöjd med dess enkelhet.

IMG_0147

Den lila burken ovan målade jag med hobbylack innan jag fyllde den med skumgummi. Jag fick stryka på 3 lager för att det skulle täcka ordentligt.

IMG_0173

Tänk på att skydda små och stora händer från vassa kanter i konservburkarna!

Jag har gillat nåldynor sen jag var liten och nu äntligen har jag mina egna. Passar ju bra när jag snart ska sätta upp ett separat symaskinsbord i min pysselhörna.

4 thoughts on “Nåldyna på burk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s