Note to myself

IMG_0091

Att alltid ha med sig ett litet block där du kan skriva ner idéer, shoppinglistor eller andra noteringar är ju en bra tanke. Här får du en beskrivning på hur du gör ditt eget lilla block, och du bestämmer själv storlek så det kan passa i byxfickan, väskan eller jackfickan.

IMG_0066

Klipp ut en avlång rektangel av en bit kartong. Du ska göra den dubbelt så lång som du vill att blocket ska vara samt att du lägger till 1,5-2 cm. Alltså, om du vill ha ett block som är 7,5 cm brett och 9 cm långt så klipper du till en bit kartong som är 7,5×20 cm. Därefter delar du ett vanligt A4-papper i mindre bitar om 7×8,5 cm vilket ger 9 sidor, vill du ha fler delar du ytterligare ett A4-papper.

IMG_0073

Kartongbiten ska sen vikas in 2 cm på kortsidan, se till att ha insidan uppåt och använd en linjal att vika mot så blir det rakt. Lägg pappersbunten i fickan du skapat och häfta fast med häftapparat.

IMG_0081

Nu ska blocket vikas ihop. Vill du ha blocket så litet som möjligt viker du nu kartongen så nära den ohäftade papperssidan du kan. Troligen behöver du då klippa av kartongbiten något för att stänga blocket. Annars viker du kartongen så att det går att stänga som det är.
Du stänger det genom att sticka ned framsidan i den häftade nederkanten.

IMG_0115

När det gäller skrivbladen tog jag nya A4-blad men ska du bara ha blocket för att skriva upp småsaker och inte behöver papprets båda sidor är det en utmärkt idé att återanvända papper som är blanka på ena sidan. Tänk också på att det är lätt att fylla på blocket när det tar slut.
Jag har använt mig av vanlig svart kartong och presentkartonger till utsidan. Det kan ju vara kul med en kartong som är färgad/mönstrad på båda sidor. Vill man så låter man det vara där, eller så dekorerar man vidare med en bit tapet, washi-tejp, klistermärken eller vad man nu vill. Prova också att klippa någon eller några sidor med mönstersax.

IMG_0102

Nu har du ditt alldeles egna och nytillverkade lilla shoppingblock, hoppas det ska komma till användning.
Mitt första block är invigt och används redan flitigt för att planera dotterns dop.

4 thoughts on “Note to myself

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s